Failbilder



Lite dressyr

Idag var jag i stallet ganska länge, fixade och trixade lite ;) Tilda och Josefin var i stallet och red så jag kollade och hjälpte de lite grann. Sedan fixade jag lite med La Venzas mugg och hovar vilket gick bra. Jobbigt men viktigt att göra. Hon har ju väldigt ont av muggen, kan inte ha benskydd på det värsta benet. Får hoppas det blir bra snart och att hon inte blir halt som hon tyvärr brukar bli utav det. I Värsta fall får jag ställa henne i sjukhagen ett tag så det blir bättre. Det fick jag göra i våras när det var som värst. Tråkigt men nödvändigt!

Tvättade rent och rengjorde allt ifrån hovar till benen så att allting verkligen desinfenieras och sedan fick hon gå in i boxen. En viktig sak när hästar har mugg är att hålla rent i boxen och att det inte blir för skitigt. Imorgon ska jag lägga in en ny torv så att det blir lite renare.

Idag skulle jag och Emily med Vallmo rida ut men pga att det blev så mörkt fort valde vi att istället rida lite på banan. Gick sådär men hon var duktigt. Jag skrittade i 10 minuter, jobbade lite på volt och gick över till trav och jobbade lite i trav. Jobbade lite kort galopp och ökade på lite ibland men mestadels lite arbetsgalopp. Tränade någon del ifrån LB som kändes riktigt bra. Travade av och skrittade av 15 minuter.
Blev ganska rörlig med handen idag, vet inte varför men det bara blev så. Eftersom jag ändrade planen och inte red ut idag gör jag det imorgon istället. Ska nog köra mycket intervaller och busa lite med henne. 


Höstnyheter

Tydligen har höstmodet nu tagit med sig en dunkjol till oss! Vad tycker ni om idén? visst är det smart men det känns som att jag vill se produkten live i verkligheten innan jag bildat mig några uppfattningar.
Någon som kanske t.o.m hunnit köpa sig en ridkjol?



Eller vad säger ni om denna vita tävlingskavaj ifrån brittiska equiport?


varför klipper jag benen?

Ja som rubriken lyder kanske folk undrar varför jag väljer att klippa benen, vet ju att många inte gör det. Ena delen är att jag tycker det är grymt snyggt och hästen ser helt enkelt mer välvårdad ut. Säger nu inte att hovskägg är fult på något vis men jag tycker själv att det är snyggare men sedan väljer folk själv vad man gör med sin häst.

Sedan andra anledningen är pga hennes mugg. Nu kanske några utav er tänker "Hallå? hur tänker du nu? hovskägget är ju där utav en anledning och skyddar". Som svar på det kan jag säga att för La Venzas del är det värre med hovskägget. Visst finns det där av en anledning men ofta blir hovskägget blött och lerigt och i stället bara fuktigt och förvärrar muggen. I La Venzas situation är det så det ligger till. Är också noga med att skölja av lera och smuts och behandla innan det gått för långt men jag har en tendens att bli lat tyvärr men jag ska verkligen skärpa mig vad det gäller det. När benen är klippta kan man hålla rent lättare!


Planering v.44 höstlov

Måndag- Uteritt med Emily och Vallmo!
Tisdag- Markarbete på volten/någon bom övning
Onsdag- Uteritt med Jessica & Marks
Torsdag- Dressyrträning?

Någon utav helgdagarna blir det lektion!


♥Min favoritbild♥

Varit och kollat på tävling

Hej allihopa! Har haft en otroligt trevlig dag idag med Emily!

Först till Årsta runsten där vi hejade på Filippa som tävlade 2 klasser och det såg jättebra ut :) Många fina ekipage på banan, funderar själv på att vara med nästa gång faktiskt. Emily hade redan tävlat idag och det hade också gått jättebra.

Hjälpte Emily med flytten från förra stallet, gick bra! Sedan tillbaka till vårt stall och då fixade jag allting med mat och så. Sedan fick La Venza springa av sig lite grann och sedan kom Vallmo och så fick de träffas. Väldigt lugnt och de var inte på bushumör. La Venza behöver lite pepp i det, vi gjorde också en liten lite mer övning mot NH hållet att man "jagar" bort hästen ifrån mig vilket i detta fall inte krävs mycket men då kan man använda sig av grimskaft eller spö och bara smackar på utan att röra hästen och om man nuddar LV i galopp brukar hon göra några bakut och bockningar söt som hon är men det får aldrig bli spö på bestraffning men jag nuddar henne ibland bara för att busa lite. Tycker det är viktigt att ha lite busdagar! Men fram till saken, jag lät henne trava och galoppera hur hon ville, bara hon rör sig framåt och inte mot mig. Sedan ber jag henen stanna, jag går emot henne, klappar henne i pannan och springer in till mitten och hon travar brevid mig. Det är faktiskt en bra övning som stärker! Sedan kan man göra den mer eller mindre advancerad som man nu vill ha den.

Inga bilder tyärr :(



TÄVLING



http://dressyrmupparna.se/sugna-pa-tavling/13573


tävlingen idag

Hej allihopa! Strålande humör idag! Har varit så otroligt roligt idag- Emelie och La Venza kom tog andraplatsen!

Först vaknade jag av alarmet, hade gärna viljat sova lite mer men jag gjorde mig iordning lite inför stallet. Åkte och köpte mat och sedan direkt till stallet. Där var Emelie och Elin och då fixade vi lite i stallet och tog in La Venza för att fixa iordning och knoppa. Kan säga att det inte blev något med knoppningen pga hennes tjocka man men jag tycker hennes man är så fin ändå så jag är ändå nöjd med hur hon såg ut. Hon passar faktiskt i att ha utsläppt man, när hon är knoppad känns det som att det inte riktigt passar henne eller jag vet inte riktigt.

Fråga till er, vad tror ni? Är ju faktiskt tävling om två veckor igen!

Vi fixade i ordning, spolade benen och oljade hovarna (vilket inte syntes när man väl kom fram). Menmen, hon blev så fin så! En knopp i pannan- enhörningen!

Jag skrittade henne från stallet och sedan mötte Emelie mig och då fick hon rida eftersom jag inte ville det längre. Sedan halvägs satte vi på vita benlindor, snyggt ska det va! När vi väl kom fram ledde jag runt henne lite och sedan red Emelie fram. Superbra verkligen, hon glömde den sk handväskan hemma och kollade upp bra och jag tycker det var bra att hon red fram henne ordentligt och inte lät henne krulla ihop sig och bli för djup i formen vilket verkligen var bra! Höglig ponny som kommentar! :) Domaren gillade La Venza! Im so proud!

Mer bilder imorgon, detta är bara några mobilbilder ifrån dagen, snor de lite av Elin!









Hur jag tog hand om henne igår.

Igår ställde jag in henne i spolspiltan efter och började med att kyla av benen lite efter passet och spola av benen och göra rent för att redan nu utrota muggen. Hon har nämligen fått lite små skorpor i karlederna och det vill vi ju inte ha.

Först tvättade vi benen med grumme såpa och jag masserade in det och lät det vara i några minuter.

Jag oljade in hovarna och smörjde in muggen med lite mjukgörande.


Sist av allt linimentade jag hennes alla ben och lite på ryggparti och halsen.



Natti natti

Fin häst!

Dagens wihoooo :)

Idag var det skitmysigt i skolan, alla lärare utklädda och alla lampor i skolan var släckta! Min skola är bäst!
Efter skolan gick jag och Ida och fikade och då kom värsta överaskningen, otroligt! Planer bokade om några veckor- vad kan det vara vi ska hitta på? ;) hmhm...

Sedan pratade jag lite i telefon och sedan stack jag till stallelt! Träffade Emelie som skulle rida idag :) Gick superbra, bara lite inför imorgon. Emelie red mycket volter och det såg bra ut, ibland vill ju La Venza krulla ihop sig lite men vi försökte få upp henne i formen lite och det klarade de galant. Blev faktiskt grymt sugen så jag måste erkänna att jag faktiskt testade rida henne några varv, för min fot var galoppen bäst och i traven blev det antingen lite skumpigt eller så gjorde det ont i lättridningen så jag kände lite på henne i skritten också och jag tycker verkligen hon varit jättefin dessa dagar. Jag red bara några få minuter bara för att känna lite på henne. Sedan hoppade Emelie upp igen och travade av henne lite i låg form och hon fick sedan långa tyglar när Emelie gjort en godkänd halt vilket blev på andra försöket. Sedan skrittade vi av henne och gick ut på en liten promenad.

I stallet sedan borstade vi av henen lite, jag flätade svansen, tvättade benen som fick sig en liten kur! Stretchade benen och fixade lite.


Shopping med mamsen!

Idag var jag ju i skolan, underbart att få träffa alla underbara älskade vänner igen! Love säger jag bara!

Efter skolan åkte jag och Mamma och shoppade! Det jag fick med mig hem var ett ridtäcke ifrån protector, reflexer, liniment och KL vantar! Träffade några man kände, trevligt! Kollade även på ridbyxor men hittade inget jag ville prova.
 
Har ett till ländtäcke men det är hemma just nu så jag har fått låna en tjej i stallets ländtäcke några dagar, varit supersnällt! Dock har det ju varit ganska varmt så det är inte ofta jag behövt det.

Här är grejerna!



+ liniment!

Ridning på kvartslinjen

av Mads Hendeliowitz

Ridning på kvartslinjen Att rida på kvartslinjen är ett utmärkt sätt att träna rakriktning. Det ger också ett kvitto på om hästen spårar och är liksidig.

- Ridning på kvartslinjen är inte så märkvärdigt i sig, det är som att rida på diagonal linjen eller vilken linje som helst. Det är en rak linje precis som medellinjen.

- Kvartslinjen är den linje som är mellan medellinjen och långsidan, om man delar banan i fyra längder. Om man tänker sig att man vänder halvt igenom så vänder man in på mitten, det vill säga på halva kortsidan. En kvartslinje är hälften av denna.

- Vi vill att hästen skall förhålla sig till en viss linje, oavsett om det är en volt eller rak linje. Den skall spåra på den linjen. Att hästen spårar är en värdemätare på om den är balanserad och mellan ryttarens hjälper. Ofta vill hästen gå med sitt svaga bakben utanför sin kropp och med mer vikt på den starka sidans bakben. Då gäller det att få framdelen i bakbenens spår under framåtridning så att man på så sätt försöker få hästen att kliva mer inunder sig med den svaga sidans bakben.

- Hästen måste vara mellan skänklarna i ärlig bjudning för att linjen skall bli rak. Det kräver att hästen måste balansera upp sig själv på bakdelen.

- Man kan variera att rida rakt fram på kvartslinjen och ställa inåt, rakställa och ställa utåt med hästen kvar på linjen i bakbenens spår. Det gör man för att få hästen mer känslig i munnen, få kontroll på nacken och för att ryttaren skall kunna kontrollera sina samverkande hjälper.

- Att rida på kvartslinjen kan man göra i alla gångarter. Man börjar i skritt, fortsätter i trav och har man en tillräckligt balanserad häst kan man göra det i galopp också.

- När det fungerar i alla gångarterna kan man växla mellan dessa och göra övergångarna på linjerna. Det har med hästens rakriktning att göra. Ju större krav, desto tydligare blir oliksidigheten. I övergångarna begär man korta moment av samling. Det krävs ingen särskild utbildningsnivå för att börja träna på kvartslinjen

Jag själv brukar ofta göra detta! Jag har väl i för sig glömt bort detta nu men nu när vi är igång igen tänker jag fortsätta med detta. Jag fick nämligen ett bra träningstips att rida mycket innanför spår tex på kvarslinjen för att få hästen bra balanserad utan hjälp med staket tex. Mycket bra övning där man lätt märker hur det ligger till med balansen och stadigheten. En övning jag verkligen vill tipsa om!


dressyr idag ;)

Hej Allihopa! Idag har jag kollat upp min fot. Hos första läkaren sa han att det med 99 % risk var bruten fot men sedan på röntken visade det sig att det var en mjukskada så det var ganska lugnt. Jag tror att när man vet att den inte är bruten vågar man göra lite mer och stå på den. Jag fick ta några alvedon för smärtstillande och sedan var det så kallt att jag knappt hade någon känsel i foten- då kunde jag stå på den lite och ta några steg me när jag nu är hemma och det är varmt gör det fortfarande väldigt ont och jag får inte gå på den för mycket. Kryckorna gör mig vansinnig!

Efter det åkte vi till stallet och plockade upp Emelie så gjorde vi ordning La Venza inför dagens träning. Emelie red igenom programmet och det var bara några småmissar som hon behöver tänka på. Men jag tycker faktiskt det ser väldigt bra ut!

Både jag Emelie och La Venza var väldigt nöjda för dagen! Vi började med att skritta igenom programmet på långa tyglar och sedan började vi trava igenom henne lite och jobbade på lite delar ifrån programet. Verkligen superbra! Sedan skrittade Emelie ut ca 15 min och jag hade insläpp. Fick lite hjälp med det eftersom jag inte kunde hjälpa till särskilt mycket. Rolig dag men väldigt kallt! Träffade lite folk i stallet som jag pratade med, mys! :)


dålig update

Har haft jättedålig uppdatering, jag vet! Men idag ska jag förändra det :)

Idag ska jag snart åka och kolla upp min fot. Skadade den i söndags då jag skulle springa till bilen och foten böjer sig och jag landar fel. Lite att trampa snett bara att det är värre än vad man brukar. När jag vari  turkiet nu i aug gjorde jag illa mig på samma fot och jag tror det är samma ställe men skillnaden var i detta fall att i turkiet skadade jag mig när jag var i havet och nu på bar mark. Det blev mer smärta nu och i turkiet kunde jag gå på foten samma dag (fast hade såklart ont) men jag hade fortfarande problem med den foten nu när detta hände.

Nu kan jag alltså inte änns stödja på foten, kan ställa foten i ett läge med lite belastning med sen tar det stop och det känns som att jag inte skulle kunna böja foten som vanligt även om jag inte haft ont.

Igår kväll åkte jag ju till stallet då Emelie skulle rida, hon kommer gästblogga nu när hon ridit henne nu i veckan!
Gick jättebra igår när Emelie red, vi körde lite standardgrejer jag brukar köra med La Venza. Det läskiga var att mina fötter blev så kalla att i min onda fot hade jag ingen känsel...

Men om igår, vi tränade mycket på att få henne lösgjord vilket gick väldigt bra. Körde lite ökningar på snett igenom och lite voltarbete. Mycket skritt och lite trav eftersom hon var väldigt pigg och alert igår.

Ikväll ska vi fokusera på programet och köra igenom! Blir nog lite hårdare träning idag :) Mer om det ikväll.


Torsdag

Godmorgon! Hade sovmorgon idag så det var väl ganska skönt, första skoldagen för veckan!

Undrar och funderar lite på vad jag borde göra ikväll med aktivering utav hästen, antingen får hon vila vilket jag faktiskt tror. Blir lite sugen på att sitta upp och skritta men tanken på att jag inte kommer kunna göra iordning och änns leda henne ut gör mig inte lika sugen. Efter lite funderandes nu är jag inte lika sugen längre... Ser mig framför mig hur min mamma borstar, tränsar, kratsar hovar och leder henne ut åt mig och samtidigt måste hjälpa mig upp på hästen. Skrittar några varv på volten och rider upp till stallet där jag ska försöka komma av med en fot... tror ni jag är lika sugen nu? Nja det blir nog vila för hennes del hörrni!

            

Emelieeee

Idag så fick jag rida Lavenza för att Johanna har gjort ngt med sin fot, hon säger att hon har stukat den men tror det är värre en så då hon går på kryckor och inte kan göra någonting.

Så den här veckan blir det mycket lavenza ridnig för mig och johanna får sitta och kolla på haha :) ska även tävla henne på lördag då johanna egentligen skulle vart med men nu får det bli jag istället, ska bli kul faktiskt :D

Ja vad ska jag mer säga.. Idag var hon duktig, vi körde en lungt pass med bara skritt och lite trav. övade halter och lite små saker:)


det var mörkt så bilderna blev inte så bra men här får ni två :)


Det gick bara att få upp en bild då min data är konstig för tillfället men lägger upp fler i morrrn!


Senaste nytt!

Jag har gjort illa foten i söndags ganska rejält, kan inte gå på foten och därmed är tävlingen inställd på lördag men det blir istället så att Emelie kommer tävla henne! Sedan får vi verkligen hoppas att jag hinner få foten bra tills nästa tävling som är snart...

Idag ska jag och Emelie träffas och prata inför veckan osv. Hon ska känna lite på henne idag i skritten och jag ska hålla lite lektion för henne om nya tips osv. Men idag blir det bara skritt och kanske rida igenom programet lite i skritt och se hur det känns.
När vi är nöjda får hon skrittas av ute för lite variering.

Imorgon kommer Emelie, vi ska köra igenom programet ordentligt och det blir en lite hårdare träning. Kommer vara där och hjälpa lite. Kommer gå superbra! Jag tror verkligen på detta! :)

På Torsdag blir det en promenad ut eller om hon får skrittas ut lite.

Dagen innan tävlingen, då får hon joggas lite. Emelie kommer :)

Lektion

Idag ska jag förhoppningsvis rida lektion för Bettan beroende om tiden och allt passar. Hon kändes ju jättefin igår så jag hoppas hon fortsätter vara så här fin framöver. Har ganska mycket inbokat inom november nämligen ;)

Tänkte börja spåna lite hur jag ska lägga upp nästa vecka i träning osv.

Idag- Lektion
Måndag- Skritta barbacka
Tisdag- Vila
Onsdag- Lektion förhoppningsvis!
Torsdag- Rida ut
Fredag- Jogga igenom

H

Hej! Idag blev det en riktig stalldag!
Tog in La Venza vid innan lunch och fixade iordning. Skrittade ut 10 min och sedan red jag på banan 20-30 minuter i trav och galopp främst. Tränade lite på kort galopp,superduktig och underbar känsla fick man!
Jobbade djup och rund form idag. Red ca 45 minuter idag i lugnt tempo.

Helt ärligt orkar jag faktiskt inte skriva mer nu....


Lite tråkigt

Vad heter hästen? La Venza
Tycker du att den ska heta något annat? Nejnej
Vad kallar du hästen?
La Venza eller LV. Biffen haha!
Vad kallar andra hästen? Lalle, LV, La Venza.
Vilken färg har den? Mörkbrun
Har den några tecken? Nej
Hur hög i mankhöjden? 147,5 i slutmätningen.
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Vad är det för ras? Svensk ridponny. Korsning mellan Ardenner och Connemara.
Har du tävlat den i hoppning? Ja
Vilka klasser/hur högt? 80 cm. Tävlad innan med andra.
 Är den tävlad i dressyr? Ja
Vilka klasser?
LC:1 med mig. Sedan tävlad med andra innan.Är den tävlad fälttävlan? Inte hos mig.

Hur högt har du hoppat med den? ca 100-110 m max.
Är hästen bra på dressyr? Om man hittar rätt knappar.
Hur är den i skritten? Framåt, men ändå lugn och fin!
Hur är den i traven? När knapparna är inne är hon underbar!
Hur är den i galoppen? Det är nog hennes finaste gångart, fin!
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja

Är hästen pigg? Ja det är hon!
Är hästen trög? Nej!
Är hästen stark? Hon kan bli stark vid uteritter på galopp men bara man rider henne rätt i de tillfällena är det inget problem. Kan bli stark i dressyren när hon inte vill.
Bockar den? Nej, har hänt!
Har du bockat med den?
Inte riktigt bock men det kan hända alla.
Stegrar den? Ja, när man arbetar med något jobbigt och när man hittar knapparna så kan hon sätta sig på tvären ibland men inte farligt högt så att man blir rädd. Uteritter- Ja!
Har du stegrat med den? Ja men inte medvetet.
Sparkar den bakut? Nej men har hänt någon enstaka när hon blir glad.
Har du sparkat bakut med den? Yes
Skenar den ofta med dig/andra? Nej. Beror väl vem som rider? Hon kan ibland få för sig att dra hemåt men inte längre. Vi är bara 2 st som rider henne :)

Har du skenat på den?
Hon har dragit ifrån arbetet förut någon gång.
Är den tittig? Ja, på hoppbanan och ute.
Har du badat tillsammans med den? Ja!
Har ni hoppat tillsammans? Ja?
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja det har vi gjort!
Hoppar hästen bra?
Ja det kan man väl säga att hon gör. Vi hoppar inte längre.
Gillar den att hoppa? Nja sådär :)
Hur högt brukar du hoppa med den? Hoppar inte längre!
Hur ofta hoppar du den? Ingenting just nu.
Hur är den när den rids ut? Kan vara svår!
Tycker den att det är kul? Hon gillar allt vi gör
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Det är lättare att arbeta henne på banan, ute får hon för mycket bjudning framåt och kan bli ofokuserad. Men jag lägger in mycket halter och ställningar ute som inne på banan. Men när jag är på banan kräver jag ju mer.
Står hästen i box? Ja
Går hästen på lösdrift? nej
Hur mycket och vad äter hästen? Just nu 9,5 kg hö, 3 dl havre och biotin och mineraler.
Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Helt okej stor, dock stenig och geggig....
Hur länge går den ute per dag? 6/7- 17.30.
Gillar den att vara ute i hagen? Beror på.
Har den vindskydd i hagen? Nej

Hur ofta rids hästen? ca 5-6 dagar i veckan. Alltid minst en vilodag och sedan lugnare dagar.
Är det en svår eller lätt riden häst? Svår. När man hittar knapparna är det ju enklare.
Är hästen snäll i stallet? Ja!! Gosan!
Kan hästen stå lös i stallet? Jadå, beroende på tid osv.
Är hästen lättlastad? Periodvis, nu har de dock hållt i sig ett tag att det går fort och lätt.
Är den snäll att klippa? Jajjamen :)
Vad har den för sadel/sadlar? En allround och en dressyr
Vad har den för benskyd/benlindor just nu
? Massa olika
Vad har den för bett just nu? massa, men rider på ett 2-delat.
Vad har den för täcken just nu? 50 g inne eller shamrock täcke och fodrat regn ute.
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? gnägg
Gillar du hästen? Men ja, annars skulle hon inte vara kvar.
Nämn en sak som är - med hästen: Att hon kan bli lika hemsk som jag och att vi båda två är svinigt jobbiga ibland. Bitch!
Nämn en sak som är + med hästen: Mycket, hon är bara bäst! (oftast...)
Har ni många minnen tillsammans? Ja! Alla minnen med henne.
Nämn det bästa: Dagen vi hämtade henne! dagen vi bestämde oss för att behålla henne.
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen: VARJE DAG! 


Morgon

Idag hade vi morgonen i stallet, var där vid 06.20 och jag började med att sätta på täcken och medans fixade vi också hö i hagen. Jag gav kraften när alla hade fått täcken på sig. Det roligaste med morgonfodring är att ge kraft och sätta på täcken tycker jag! Höa och sopa gillar min Mamma att göra så det är det hon gör. Jag släpper ut hästarna men i vårt stall ska alla hästar ledas för säkerhetsrisk. La Venza har en gång halkat till i gången så jag är extra noga med allihopa att alla leds ut, man vill ju inte att något ska hända!

Idag får ju La Venza som sagt vila. Fixade hennes hovar igår så de glänste så fint så!

Dock har hon börjat skrapa hoven vid morgonfodring, det gillas inte! Då försöker jag få bort henne ifrån boxdörren och får henne tänka på annat så att hon inte fortsätter sparka upp hela bädden!! :)


Stallmys

Idag kom jag till stallet, gjorde iordning henne lite snabbt för att hinna rida ut medans det fortfarande var någolunda ljust utomhus. Skrittade ut och var borta ca 40 minuter. Skrittade bara, böjde igenom och tränade på det vi gjorde på lektionen igår fast i skritt. Med tanke på att det varit 2 dagar på volten fick det bli en lugn skrittjobb men ändå effektivt!

Red mycket volter ute i naturen och tänkte på gårdagens träning! Gick super, i slutet ville hon dock hem och tröttnade på arbetet men när hon gav efter  längde jag på tyglarna. Tycker det är viktigt med skrittdagar, det kan ju vara lugna pass men ändå effektiva.

Imorgon blir det faktiskt en vilodag, ska dit på morgonen då jag har utsläpp och sedan ska jag träffa några kompisar för att luncha innan skolan då jag börjar senare!

Ha det bra!

Planering veckan ut, preluminärt!

Dagarna som varit

Lördag- Lektion för Bettan
Söndag- Vila
Måndag- Skrittade och något varv galoppjobb.
Tisdag- Red på volten, 60 min.
Onsdag- Lektion för Josefina!

Dagarna som kommer

Torsdag- Skritta igenom henne 20-40 minuter och jobba mycket volter. Endast skritt. Om det är ljust- skritta ut.
Fredag- 50% uteritt och lite arbete på volten efter Josefinaträningen.

Lektion för Bettan någon utav helgdagarna!

______________________________________

Innan nästa Bettanlektion ska jag se till att jag verkligen får in det Josefina sa till mig, att man inte bara går från tränare till tränare. Det ska ju bli mycket gjort emellan dessutom ;)

Igår var igår, idag var idag , Imorgon är imorgon

Igår: Skrittade fram som vanligt i 10 minuter, började skrittjobba på volten och redan då kändes hon inte riktigt med. Jag tappade henne på volterna och hon gled ut. Tjafsade lite med mig och protesterade men jag avslutade när hon presterade bra.

Tyvärr inga bilder :( Det suger, jag vet!

Idag: Dressyrlektion för Josefina :)

Skrittade fram ca 5 min ut och 5 minuter på banan. Plockade upp lite kontakt med henne och hon kändes mjuk i munnen och handen. Jag känner att jag kunde ändra formen mycket mer idag än vad jag kunde igår! Travade fram, dock störande och läskigt när folk lastar på skrot brevid volten tyckte La Venza men jag tycker att hon skötte sig mycket bra! Sedan kom Josefina och vi började med skritten och jobbade mycket på volten. Måste verkligen få en bättre ytterhand (stadigare och lägre som kan stödja mer och bättre som kommer få min ridning bättre. Man ska ju inte rida med en högre och mer buren hand innan man klarar av det helt enkelt.

Galoppen var bäst idag men hon var väldigt svår i vänster varv som hon varit nu. Ska boka in en massör som kan komma och känna på henne. Hon vill inte riktigt ställa igenom i vänster varv men det slutade bra idag.

Hade lektion i 1 timme och en kvart i dag och ink avskrittning. Ska alltså rida lite lugnare imorgon, planering kommer.

Tycker ni jag utverderar bra eller vill ni ha bättre och mer nogrant?

Inga ridbilder ifrån idag tyvärr, blev bara suddiga pga mörkret när mamma fotade. Även filmen blev mörk :(



Bushästen som väntar på något gott :)

4. Något jag är bra på

Något jag är bra på inom hästväg.... hmhm! Tänk att det är svårtast att få fram det bästa i sin ridning, varför?

Jag själv tycker att jag är ganska hyfsat bra på att linda kul, visst kan man göra bättre men jag tycker det är roligt att linda ben och sedan beror det på vad det är för lindor och på vilka ben tex.

Jag är bra på att vara seg i stallet, kan ta lång tid på mig oftast när någon väntar men om jag inte har bråttom brukar jag oftast ta kortare tid på mig. Vet inte riktigt varför men det bara blir så.

Jag är en person som har svårt att tänka på de bra sakerna, varför vet jag inte men det bara är så helt enkelt. Den punkten var lättare....


Väldigt trött

Måste faktiskt välja att avstå bloggningen idag. Mår inte så jättebra nämligen. Ont i ryggen huvud och skittrött!
Kan bara säga att LV var "dum" mot mig idag och höll på väldigt mycket när jag krävde lite mer av henne, det är ju ingen ponnyridning precis! Blev lite rodeo ibland dock...

Skillnader på LV efter klippningarna




Här är bilder ifrån första klippningen hos mig. oktober 10. Här ser man att hon fortfarande är väldigt mörk i pälsen och inte lika ljus som nu de senare klippningarna.




Andra klippningen januari/februari -11


3. Detta behöver jag träna mer på

Några saker jag behöver träna på att bli bättre på:

¤ Få allting i ridnignen ihopkopplad så alla mina hjälper används tillsammans och inga glapp i hjälperna.
¤ Bli bättre med stadigare tygel och se till att den aldrig glappar
¤ Lära mig hur La Venza fungerar och kunna rida henne i alla lägen!

Min dag


Först var det praktiken! Trött är jag nu!
Ridit Hobbe, gick helt okej faktiskt idag.

Vidare till min älskling! Bortstade lite fort idag och på med benskydd och fleecetäcke så skrittade jag henne ett tag och sedan direkt galopp för träningens skull och hon bar sig fint och otroligt vad snygg hennes hals är efter klippningen! Manen är lockig och hon är så grå och glansig! Love it!

Superfin!


Praktik

Praktik hela dagen!

Först mockar vi och sopar stallet och efter det rast. Städa/rensa tävlingsskåp osv. Lunch och sedan insläpp och ridning. Efter ridning är det insläpp och sedan hem igen!

Nu vet ni lite kort hur min dag kommer vara! Hoppas på att få rida Hobbe!¨


ungefärlig planering

Idag Söndag- Vila

Måndag- Efter praktiken vet jag inte riktigt vad jag kommer hinna med men det blir antagligen barbacka på volten en liten sväng så hon får nyttig motion. Med tanke på att hon vilade söndag är det viktigt att det blir något gjort!

Tisdag- Dressyr på volten, träna mycket på det jag och Bettan pratade om med La Venza. Ett ordentligt pass!

Onsdag- Uteritt med Josefin.



Mycket gjort!

Idag vaknade jag vid 8-tiden och sedan bar det åt mot stallet!
Höleverans var först på tur! Pga massor med träningsverk och allergi/sjuk var det en jobbig dag. Kände att jag inte riktigt kunde arbeta fullt ut då hela kroppen var slut efter förra veckan. Men det löste sig eftersom alla andra var starka. Ska krya till mig till nästa leverans i december. Detta handlar om 8,5 ton hö!

Sedan blev det korvgrillning, väldigt snällt att köpa korv och läsk! Jag hade inte ätit bra frukost och ingen lunch så jag var väldigt hungrig!

Sedan efter lite mat i magen började jag klippa La Venza, gick helt okej! Första gången jag klipper! Krånglade lite med klippmaskinen pga att en del ramlade bort när vi tvättade den och sedan fick vi den på plats igen. Jag är ändå väldigt nöjd med maskinen! Klippning om någon månad igen ;)

Sedan ville hon inte riktigt att jag skulle klippa huvudet men det gick bra ändå :) Fixar resten någon annan dag.

Ändrade också täcken på La Venza nu när hon är klippt, hon får ha ett bucas täcke med hals inne och regntäcke ute med hals! :) Tagig bort fodret i halsen så det inte blir för varmt men pga att bucastäcket har hals måste även det vara hals på utetäcket.




Jag älskar dig


To do tomorrow

Imorgon har jag massor att göra!

Först ska vi ha höleverans (vilket är några ton). Direkt efter har vi stallmöte och sedan ska vi ev hinna klippa La Venza! Måste också ringa affären för vi fick inte med 2 st skär, vi fick bara med ett.

Sedan tänkte jag också jogga henne lite grann ut eller på volten. Om det blir stressigt tar jag en kort skrittis ut i fina naturen. Hon har gått lite hårdare än vanligt nu under helgen så imorgon blir det lite lugnare och som vanligt blir det vila på måndagarna. (Schema kommer upp)

men vi hörs imorgon!


Pics från idag

Bilderna blev över förväntan när min mamma fotade ;) Men ni får nöja er med dessa!




Här rider Bettan, testar henne och se hur hon känns :)





Träning för Bettan

Lördag idag, alltså lektion för Bettan! Ni ska veta hur taggad jag är för träning och tävling nu! Kände ganska direkt att hon jobbade bra igår då hon var ganska trött men det kändes väldigt bra idag.

Började med att skritta fram, jobbade lite i skritten och sedan travade vi fram. Jag måste ha ett bra stöd på ytter och verkligen aldrig släppa det. För mig blir det lätt att hon drar sig ur mina tygeltag och jag inte har kvar samma stöd. Men idag med stödet på ytter kändes det verkligen att jag hade större kontroll och kunde påverka formen mer!

När jag tar på ytter gör jag mycket halvhalter och när jag vill ha henne i en lägre form ska jag påverka med inner och samtidigt viktigt att jag inte har ytter på tjocka delen av magen för det blir ingen inverkan på henne.
Kände att hon lossnade bra idag men stundtals bråkar hon lite ibland och då ska jag bara fortsätta driva.
Behöver ett snäpp högre grundtempo i galoppen, då kommer hon igång mer.

Ni ska få lite bilder nu ifrån passet ikväll! :)


2. När och varför jag började rida

Det var när jag var 5-6 år som min kompis började rida, då började även jag :) Fortsatte och jag har alltid tyckt att det varit roligt. Har fortsatt och nu står jag här jag är idag! Ganska kort punkt men jag kan visa lite bilder ifrån när jag var liten och red.

Även när jag var liten har mina föräldrar fixat ponnyridningar till mig osv, varför vet de inte men de såg väl att jag gillade det!


Snart stall!

Nu har jag precis för ett tag sedan vaknat. Ska äta frukost och kolla igenom outfiten ytterligaren en gång och sedan åker jag väl till stallet och mockar/fixar lite innan ridningen och sedan fixar jag iordning La Venza.

Jag tror det blir svart schabrak med kaki lindor idag men inte säker... funderar ändå på att ta vitt men jag tror lindorna är lite smutsiga efter sist. Ska ta en timmes funderare och se hur jag gör!

Ang fotografering ska jag försöka! Min mamma är med och kollar men hon har inga erfarenheter av att fota hästbilder i rörelse men istället kommer det nog komma in lite filmer om de filmerna är okej! Något som det kommer finnas säker i alla fall stillbilder! Men jag ska i alla fall försöka!

Ses!

1. Bild på favorithästen

Utan tvekan min finaste La Venza!


Jag snor också denna :)

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Lättnad!


Måste säga att jag känner att detta blev en lättnad! Hade lust att ta hand om en stackars vanvårdad häst när jag såg bilderna... :(

Så rolig uteritt som jag hade idag var den bästa på länge!

Underbar dag! Är så otroligt glad idag! Dagen var bra i skolan, skitroligt på idrotten och sedan vidare till stallet där jag fixade iordning den bäste! Blev outfiten som jag skrev tidigare såklart! Gillar den, snygg men ändå enkel. Dock hade jag ju på mig min bublizz outfit, inte bra!

Mötte Tess, gick superbra! Inga läskiga människor på vägen dit. Sedan red vi mot mig, tog en galopp. Marks taggade till och La Venza likaså! Blev lite chockad. Men hon rörde sig väldigt bra och som en duktig terrängponny smidigt och säkert. Vågade släppa iväg henne lite ibland. Idag hade jag planerat att det skulle bara vara lite busridning, men skrittsamlade henne några sekunder ibland för att få kontrollen på plats.

I galoppfattningarna taggade de till och studsade lite till ibland men alla vi fyra hade väldigt roligt kan jag berätta! Skrittade väldigt mycket efter lilla galoppen och red runt lite och jag och Tess bara pratade mycket om både hästar, människor och skolan!

Var ute ca 75 min men vi skrittade som sagt mesta dels av ritten. Som vanligt svettig, även fast det inte var så hårt!

Imorgon tagga till dressyrlektion för Bettan! :) skriver mer om det ikväll.


Uteritten idag

Tänkte berätta lite mer ingående ang vad jag ska göra idag! Idag åker jag till stallet och tar in La Venza och fixar iordning henne. Fixar henne och ridningen innan det andra!
Redan bestämt outfit för idag!

Schabrak : Rött John whitaker
Benskydd: Röda/blåa
Träns: Dressyrträns med gummibettet

Ska rida och möta Tess och dit hinner jag skritta fram ordentligt och trava igång henne. Får verkligen hoppas vi slipper läskiga människor! =)

Måste lämna tillbaka datan nu!

Eftersom....

Eftersom det blev ett hårdare pass idag blir det uteritt imorgon med Tess! Ska bli väldigt roligt att träffa henne och Marks faktiskt! Får hoppas jag slipper skidåkarna på gatan imorgon ;) Riktigt stolt över min fina ponny som klarar av att gå bland bilarna och dumma skidåkare utan sina hästkompisar!

Måste dessutom berätta att LV har världens goaste kompis brevid sig, sin älskling Lotus! Fick stå och klia honom genom gallret idag och det tyckte han var jättegosigt :)


Svettig häst



Idag var det ett ganska jobbigt men lärorikt pass för både mig och La Venza! Tyvärr blev Sabina träningen inställd med full förstående! Sabina fyller 18 imorgon så hon har massor att fixa, Grattis till dig bästa Sabina och jag hoppas du kommer ha en superbra 18-årsdag! :)

Tänkte berätta lite om Passet nu! Red i ca 60 - 70 min. Red med allroundsadel, remonträns med 2-delat gummibett.

TränsSkrittade henne för hand i 5 min och sedan i sadel ca 10 min och skrittjobb i början. Travade när jag kände att vi var redo, men redan i början kände jag att jag inte hade kontrollen på henne som jag vill ha. Jag såg till att ha en stadig skänkel och tygel och släppte jobbet med formen och ville bara koncentrera mig några minuter till att på kortsidorna få tillbaka henne och på långsidorna öka lite för att få igång henne. Kan säga att det verkligen gick igång hennes bakdel vilket jag även såg i skuggan! ;) När jag kände mig nöjd med den snabba kollen plockade jag upp henne igen och vi gjorde många snett igenom innan det kändes bra (omöjligt att räkna hur många gånger....) Gjorde lite halter men det gick inte lika bra så jag nöjde mig efter att hon gjort en fin halt.

Sedan gick vi över till galoppen och då galopperade jag snett igenom och bytte galoppen i mitten och fortsatte lite grann. Kändes stel i vänster sida idag som hon även gjorde sist. Ska se till att jobba igenom vänster mer.
Travade av i lite lägre form och det kändes bra, när hon spårade ut lite ibland gick jag in på övningen igen och fortsatte tills det blev bra.

Skrittade sedan av 10 min i sadel och 5 min för hand! :)

Sitter i skolan

Har svenska i skolan just nu! Precis klar med mitt arbete så vi får göra lite vad vi vill och då valde jag att blogga.
Idag hade jag skolfotografering, matte och extra lång lunch! 2 timmar ;)

Idag inom stall ska jag åka dit och mocka fixa, fixa foder och vatten. Sedan ska jag göra iordning La Venza och fixa inför dressyrlektionen idag som blir för Sabina (www.ronda.blogg.se) Vi ska träna lite grunder och programridning skulle jag tro :) Får se hur Sabina väljer att lägga upp det idag. Väldigt spännande att se vad hon säger! Känner faktiskt skillnad på nu och innan hösten.

Juste, innan stallet måste jag åka hem och fixa ihop en outfit ;) Får se vad det blir idag men jag gissar på antingen vita som jag hade sist eller så ska jag se i garderoben vad jag har att matcha!


Blev väldigt glad just nu, det är nämligen så att jag fått en design av Olivia Wennersten
http://ponnyhopparen.webblogg.se som jag är väldigt glad över :D Ytterligare ett byte! Supertack! :) Ni kommer få se den inom kort!

Uppdatering med bilder ikväll :)

Skrittar under månen

Precis kommit hem ifrån stallet! Nattfodring och skrittade under fullmånen! Mysigt, dock smutsig häst! Testade Claras tredelade apple mouth men det var för litet hehe! Blir alltså att köpa ett i 13,5 eftersom det vi testade var 12,5 och ganska för litet då ringarna tryckte mot mungiporna och risk för skav.

Här är en bild, smutsig häst!


Täcken just nu

Tänkte skriva lite om vad La Venza har för täcken just nu både ute och inne och vad hon troligtvis kommer ha när hon är klippt.

Just nu har hon ett orange fleecetäcke inne under natten, ev sverigetäcke med hals om hon är svettig på halsen. Men vanligtvis har hon fleecetäcket som inte är så tjockt. När hon klipps kommer hon ha sitt bucas stalltäcke med hals tills det blir ännu lite kallare.

Ute just nu har hon endast ett regntäcke med tunnt fleecefoder. När hon blivit klippt kommer hon ha ett fodrat regntäcke ute med hals.


Jacson Fleecetäcke , har hon just nu.



Dagens ska göra:

Idag tänkte jag bara skritta 10 min ut eller på volten. Idag blir en lite lugnare "klämdag" innan träningen imorgon och efter gårdagen! Har fått låna 2 st bett av Clara så jag testar nog ett bett idag och ser hur hon går på det.
Lånade ett gummibett i 2-delat och ett vanligt 3-delat apple mouth! Någon som vet om man får tävla på de betten?

 Delat gummibett

To do


Har lite planer planerade några dagar framöver! Ser fram emot detta.


Torsdag
Först ska vi ha skolfotografering i skolan, Vanliga lektioner och efter skolan åker jag nog hem och senare till stallet! Imorgon kväll ska jag nämligen rida för Sabina! Har längtat jättemycket efter det eftersom det är min första träning nu i höst med LV! Vi ska nog bara träna lite grunder osv. Mycket bilder :)

Får se vad det blir för outfit!

Fredag
Rida ut, blir nog mycket intervaller och bara ha det kul! Se om man kanske hittar en ridkompis som vill mötas upp!

Lördag
Lektion för Bettan troligtvis!

Söndagen är oklart vad vi gör beroende hur hårt dessa pass varit under träningarna!


Tisdagens ridpass

Dagen började som en vanlig tisdag med ridning med skolan, då vi skulle rida för Kvk. Jag red Sahara och inför detta skulle det knoppas och borstas! Gick väl helt okej egentligen, var ett tag sedan men jag försökte rida ihop henne lite så att hon inte skulle vara så lång och låg. Tappade ytter ibland men annars fick jag med henne kändes det som. Helt okej alltså :) Ingen häst att bara sitta på precis, som hästar inte ska vara heller ;)

Ägrim, gick inte så jättebra faktiskt! Mycket halter och volter i början och sedan galoppfattningar och avsaktningar till trav som gick helt okej. Men inte riktigt min typ av häst, och sadeln får jag alltid väldigt ont i ryggen av !

La venza skötte sig ganska bra, busade till det lite igår men när jag lugnt men bestämt visade vart skåpet skulle stå gick det helt okej! Hon fånar sig ju lite ibland men då löste jag det med lite mer lösgörande övningar och drev henne lite framåt och bestämde mig vart jag skulle! Kändes bäst i vänster varv! Gjorde även några uppvändningar på medelinjen som kändes superbra! Så jag är faktiskt nöjd med henne igår!
Skrittade fram 10 min och sedan gjorde vi lite serpentinbågar med lite förvirrande övningar för henne som gick superbra! Hon lyssnar så otroligt bra på rösten och sätet så om man råkar "proa" saktar hon av när jag inte är beredd så jag ska träna mer på min följsamhet. Galopperade något varv i båda varven men i varje varv fick hon först galoppera på halvlångatyglar och då gick det undan kan jag säga ;) Travade på fyrkanten med utåtställningar och travade av när jag var nöjd! Skrittade sedan av 15 min.

Totalt blev det 45 min, Hon blev väldigt svettig så hon fick ha halstäcket på under natten! Nu i helgen ska vi klippa henne så snart ryker björnpälsen som tur är :)



Nu är kl 15.00 ...

Nu är klockan 15.00 vilket betyder att jag låst upp bloggen igen! Ska faktiskt blir roligt att blogga nu igen och jag hoppas ni tycker som mig. Taggad!

Tänkte visa lite bilder ifrån söndags då Clara var med och fotade ett dressyrpass på volten. Gick helt okej faktiskt, hon har ju tänkt ganska mycket uppåt förut men nu är hon bättre. Har troligtvis äntligen hittat ett bett som passar oss bra! Ett 2-delat smalt bett! Tränade lite med uppridningen igen som jag gör nästan varje pass nu för att få det att sitta korrekt och mycket halter!



Förbättringar

Som ni ser är även alla mina gamla inlägg, hade egentligen viljat starta upp allt på nytt men det känns som de gamla inläggen är lite minnen som man vill ha kvar men jag ska försöka ösa på lite nu med nytt och fräsha inlägg!

Några förbättringar jag ska försöka göra.

¤ Bli bättre på nya bilder på outfits, nya fräsha bilder efter varje pass.
¤ Bli bättre på att skriva hur dagen varit, vad jag ska förbättra till nästa ridpass och varför jag gjorde övningen osv.
¤ Mer filmer!
 
Och......... Mycket bättre uppdatering som kommer vara roligare för er att läsa!

Men för att bloggen ska bli bättre är det också bra om ni kommenterar eller mejlar lite tips/önskan om vad ni vill ha med på bloggen. Kan vara allt ifrån något ni vill att jag ska skriva om, mer hiss och diss eller kanske någon gästbloggare?

Ha det bra!

För ni som inte vet vem jag är...

Hej Allihopa!

Nu när jag startar upp bloggen på nytt, tänkte jag berätta lite kort om mig själv. Vad jag kommer skriva om i bloggen och lite standard.

Jag heter Johanna Ingemarsson, fyller 16 år i vinter. Går på ettan i gymnasiet i en hästklass då vi har ridning 1 gång i veckan med skolan och en praktikdag. Är väldigt nöjd med mitt gymnasieval!
Som de flesta vet har jag en foderponny med namnet La Venza, även kallad LV. Hon är en svensk ridponny, av den envisare sorten! Ni kommer nog snart märka att vi är väldigt likas varandra, utséende, temperament och allt man kan tänka sig! Hon betyder en stor del i min vardag, utan henne skulle jag inte vara den jag är idag.

La Venza har varit min sedan 13 aug 2010. Vi har hitills endast tävlat på klubbnivå i hoppning och några dressyrtävlingar pga lite saker som stoppat oss. Nu i höst blir våran tävlingspremiär förhoppningsvis, om nu inget stoppar oss ännu en gång! Tillsammans blir vi starka och svåra att stoppa!

Våran inriktning är dressyr, så det är väl mycket dressyrträningar och förhoppningsvis tävlingar som kommer dyka upp på denna sida!

Hoppas ni gillar bloggen :)




Hej det var ett tag sedan...

Hej allihopa, det var ju ett tag sedan!
Kan berätta lite om varför jag lade ner bloggen under en period, Varför jag börjar blogga igen och hur det ligger till just nu.

Som ni ser har jag skaffat mig en ny fräsh design, hoppas ni gillar den!

Anledningen till varför jag slutade blogga var helt enkelt för att det blev för mycket att hålla koll på hur mycket och lite man bloggade samtidigt som det var mycket med skolan och La Venza! Har faktiskt ingen koll på hur länge den varit nerlagd och när jag låste den. Om någon skulle säga 2 månader hade det kännts lika igenkännande som ett halvår. Får väl kolla tillbaka hur länge den varit nere.

Måste också säga att det tog emot lite att låsa den, då jag vet att det är många som kollar in min blogg varje dag och gillar den. Samtidigt har jag fått mycket mejl och tjat om att jag borde låsa upp den igen. För ett tag sedan fick jag verkligen lusten att öppna den igen, var dessutom en person som fick mig att verkligen ta tag i det igen! Tackar! Har faktiskt dessutom saknat det ganska mycket!

Kände väl riktigt att jag inte hade något att skriva om, hur kul är det att läsa om saker jag ska köpa/vill ha? Hur tråkiga promenader jag går på osv. Mycket i mitt liv består ju utav stall så det var väl lite jobbigt den stunden då jag inte kunde rida och hålla på som vanligt.

NU är vi fit for fight agin! Nu ännu starkare och bättre! Om någon vill veta mer om "skadan" kan ni gärna kommentera lite önskemål så ska jag göra så gott jag kan. Glöm inte att det är ni som får hjälpa mig att bli bättre, så jag tar emot alla slags önskemål som ni har.

Dels är detta också väldigt bra för mig att hålla koll på vad jag gör, planeringar osv inför hösten och vintern.

NU

La Venza rids igång efter en tids vila pga svullnad i ett framben. Uppkollad med veterinär och ultraljud och sedan flera veckor tillbaka redo att sättas igång. Nu är vi inne på galoppen och ökar på långsamt och säkert. Rider ut mycket just nu, rider lite på volten och mycket intervaller ute i naturen. Klättrar lite grann, inte så mycket ännu men det är väldigt varierat. Ibland rider jag skritt på volten och endast rider med vikthjälperna och en annan dag kanske jag rider ut på en lite längre lugnare runda med lite längre sträckor trav osv.

Ni kommer få läsa mer om det framöver! :)



RSS 2.0