Vill ha/Ska köpa!

1. GPA hjälm! Något som alltid stått högt upp på listan över vill ha. Vi får se om det blir ett köp eller ej! Har så mycket att köpa just nu att dessa 6000 kr puffas ner i listan...
 
 
2. Dressyrstövlar. Lackade eller ej. Främst till tävling.
 
3. Michael Kors Hamilton Satchel väska till vardags! Vill ha, ska leta lite!
 
 

Utkast: Aug. 26, 2012

Tävlade igår, jag är väldigt nöjd :-)

Idag var jag i stallet och hade stallmöte, trevligt! Sedan åkte jag och Michaela till kungens kurva där jag hittade en rosa kingslandtröja som slank med hem! Sedan tog vi in hästarna och åkte hem! På hemvägen pratade jag ett långsamtal med min vän Hanna, vi hade mycket att prata om :-D La Venza fick för övrigt vila idag eftersom hon gått effektivt och :-) Ska planera veckan någon dag också!

Veckans planering 34

Måndag- Ta en lugn skrittur ut med Angelina!
Tisdag- Sitsträning
Onsdag- Träning för Isabella!
Torsdag- Skrittjobba
Fredag- Träning för Bettan!
 
 

:-D

Hallo! Har verkligen varit dålig med bloggningen :-P Har haft så mycket att göra! Men nu ska jag väl börja ägna lite tid åt bloggen igen! Pga alla långa stalldagar och skoldagar blir det lite mycket ibland att hinna blogga också tyvärr. Har ägnat alla långa dagar i stallet nu med trevligt sällskap! Älskar att vara i stallet! Dagens höjdpunkt.
 
Igår blev det höleverans och dressyrlektion för Lina, gick jättebra hela dagen och jag är fortfarande helt DÖD! Idag blev det träning igen för Bettan , kändes verkligen superbra! Träningen för Bella i torsdags gick också väldigt bra.
Har blivit tre träningar denna vecka för att få till lite effektiv ridning. Blev det istället för att åka iväg på träningsläger nu i sommar.
 
Har också hunnit med en PW med Angelina, var riktigt härligt. Den dagen motionerade jag bort dagens mattintag vilket kändes bra! Går riktigt bra med Dieten får jag säga. Idag bakade jag en tårta till alla i stallet. När jag skulle riva choklad över blev jag så enormt sugen på en chokladruta, tog den....fick dåligt samvete eftersom jag är väldigt strikt med dieten men sedan mådde jag illa nu när jag inte är van vid söta saker. Rätt åt mig :-)
 
Nu sitter jag här och kollar på film, men den är så tråkig att jag hellre spanar in här ;-) Försöker och få i mig lite mat men är så jävla trött att äta en torr jävla grillad kyckling. Nejtack! Får somna med tom mage!Men jag måste tillägga att  Livet är seriöst helt underbart!
 
Oj vad jag hoppar mellan raderna nu, men La Venza blev svettig efter masset så hon fick en liten schamponering idag. Blir varmt med pälsen dessutom. Blir att klippa henne snart, inte ännu men om några veckor. Jobbigt att behöva duscha varje dag :-)
 
Godnattis

Denna veckas planering!

Måndag- Dressyrpass på volten. Tränade lite serpentiner i galopp med halt på medellinjen, jobbade mycket i på volt med tipsen jag fått av Isabella i lördags!
 
Tisdag- Michaela red La Venza. (red ut med Angelina & Pirazzi)
 
Onsdag- ???Vila????
 
Torsdag - Dressyrträning för Isabella!
 
Fredag- Uteritt
 
Lördag- Dressyrträning för Lina!
 
Söndag- Dressyrträning för Bettan!
 

Det blir en intensiv vecka framför oss! Blir nog en vilodag inför det imorgon! :-) Hon har varit så duktig!

Shopping

Vet att min uppdatering verkligen suger just nu! Tänkte bara berätta om dagen lite snabbt! :-) ikväll kommer veckoplanering!
 
Idag blev det shopping i sickla! två toppar från gina tricot, från vila fick jag med mig en vit top & shorts! Blev en sväng in på MQ också där jag fick med mig en Bondelid tshirt som jag älskade regnbågsfärgerna på samt en silvrig top! Urnöjd med mina köp! Därefter en sväng till stallet och en promenad och nu blir det mattime!
 
Idag red Michaela i stallet La Venza, gick jättebra :-D
 

Jobbtime

Sitter på jobbet nu och tar mig en paus! Vi håller på att kolla program på alla datorer för att se vilka program som finns och vilka som inte finns osv. Idag började jag mitt nya liv, mitt nya nyttiga liv! Inget socker och inga kolhydrater! Känns bra. taggad! Idag blev det alltså ägg till frukost och lax & skinka till lunch med lite gott te! Igår var vi hos mammas kompis där hennes dotter fyllde år så det blev lite god fika! Njöt utav det sista onyttiga, en god kladdig browniekaka och morotskaka samt rabarberläsk. Jag insåg ändå de sista tuggorna att det egentligen inte alls är särskilt gott, visst är det gott och suktande men vad fan! Ska man bli fin får man lida pin. Jag har ju erfarenhet att när man inte ätit något sött på ett tag kommer man inte bli sugen när man ser det ju längre tiden går. Nu kanske ni tycker "det är väl inge svårt osv" men för mig gäller inget socker alls! Jag tänker inte änns sockra mitt te, smaka en godis, äta någon kaka eller änns äta kaviar på mitt ägg på morgonen. Går stenhårt in på detta nu! 
 
Efter jobbet åker jag till La Venza och tar in henne, pysslar, Rider ett dressyrpass på banan och sedan kommer hennes massör och masserar LV, Pirazzi & Mafioso!
 
 
 
 

Hejsan Hoppsan!

Nu sitter jag på jobbet och tog mig en liten paus! Skönt! Otroligt härlig dag men stressigt för min del. I morse åkte vi till stallet och tog in La Venza en sväng, hon fick vila inne en stund och Angelina var så snäll och släppte ut henne på fm :-) Jag åkte till jobbet och direkt efter blir det stallet och hovslagare. Skulle behöva rida idag efter 4 dagars vila men ska ringa min ena tränare idag och se hur jag ska lägga upp veckans planering! Återkommer med det ikväll!
 
Blir nog ett barbacka pass på banan idag, vågar inte rida ut barbacka ;-) Får se hur hon känns och därefter se hur planeringen blir. Återkommer med det som sagt men ska försöka rida två dressyrträningar denna vecka!

Läsvärt!

Läs Emmas inlägg (länk nedan) där hon beskriver hur hennes häst skadat sig från flughuvan. Och hur viktigt det är att kolla till sin häst varje dag, trots att hästen går på sommarbete.

Inlägget hittar du här: http://franzenemma.bloggplatsen.se/2012/08/04/8375769-flughuvor/

 

Hemskt att en flughuva kan göra så mycket! Därför är det så oerhört viktigt att kolla till hästarna VARJE dag och visitera! Samt ta av flughuvan osv. Jag vill inte ha samma flughuva för länge på så jag varierar mycket mellan två olika just för att det är så lätt för skav. Annars kan det hända att pälsen skaver bort och man får vita ärr, inte så kul och kanske...! Därför så oerhört viktigt att man kollar sådant varje dag, det är ju faktiskt många idag som använder flughuva :-)

Har bla sett att Matilda Sparrenhööks Bellman (som Nellie har just nu) har vitt i ansiktet, kan det kanske vara ärr?

Foto: http://matildasparrenhok.blogg.se/2011/october/

 


Dagens

Idag åkte vi till stallet på fm och tog in La Venza, gav henne lite mat och sedan flyttade vi vår torv som kom igår. Hela 2½ pall med torv och spån :-) Styrketräning för mig och mamma! Det gick bra men man blev lite mör i armarna! Sedan åkte vi hem och jag har chillat mest hela dagen! Tillbaka till stallet på eftermiddagen och pysslade lite med La Venza och sedan släppte vi ut henne!
 
Imorgon jobbar jag och innan åker vi till La Venza men vi får se om hon får stå inne eller sova inne på natten imorgon beroende på vädret. Hovis kommer imorgon och sedan ska jag hinna rida barbacka tänkte jag! Får se vad jag hinner med imorgon....!
 
Yes you are my sunshine! <3

Ni anar inte!

Jag är så otroligt glad, så glad att ett boxbyte kan förändra så otroligt mycket! Ingen annan än hon passar bättre och är värd den boxen hihi :-D Hur som helst är hon jättelugn och nu kan stå och njuta av timmarna i stallet och inte bara få panik som hon tidigare fått. Men som vi tror är det nog det där med fönstret och sikten i gamla boxxen att hon kan se hela vägen de sticker iväg. Det ända hon ser nu är när de går ut ur dörren och sedan inget mer. Det lugnar henne! :-)
 

Ponny sm!

Det första jag gjorde idag när jag kom till stallet var att ta in La Venza, kom till stallet runt halv 11 idag! Pysslade lite med henne, tvättade rent eksemen och smörjde på salva. Måste säga att resultatet är superfint! Fixade också omslag på hoven hon har tappsko på eftersom hon är så känslig och har en dålig hovkvalité!
 
I ''hovpaketet''har jag först bomull, handuk formad efter hov som förstärkning för hoven, vetifelxlinda och silvertejp! Har hållt sig kvar hitills under nätterna och har fungerat superbra! :-)
 
Vi lämnade kvar både La Venza Mafioso och Pirazzi inne nu i värmen. De var väldigt trötta hela kompisgruppen! La Venza blev glad över lite sällskap även fast hon klarat det utmärkt själv! Hon är en helt annan häst nu i hörnan!
 
När vi fixat klart i stallet åkte jag och Michaela till Angelina för att mötas upp och åka till runsten! Ponny SM såklart! Var otroligt roligt! Satt i solen och kollade på fina ponnysar och även ryttare som försökte få hästarna hoppa genom att skrika igenom sin vilja! Ja alla har olika taktiker så att säga ;-) Kollade även runt lite bland utställarna där de hade lite prylar, ingenting jag behövde just nu fast det kändes lockande att köpa en Kingsland jacka....Får väl kanske åka dit en sväng imorgon för att köpa en! blev väldigt sugen på det nu när man kom hem...Aja vi får se!
Vi åt lunch där också, underbar dag :-)
 
Tillbaka i stallet pysslade jag ytterligare med La Venza och staplade in lite torv i förrådet, bara 36 balar kvar nu då!...
 
Känns väldigt trist att inte änns kunna gå på en promenad med hästen nu pga tappsko. Saknar ridningen också men vad ska man göra.... Imorgon får hon stå inne på dagen som vanligt och så får vi se vad dagen bjudet på! :-)
 

Hej mitt namn är La Venza! Matte har satt på mitt täcke lite fel.....


Tappsko!

Igår när vi skulle ta in La Venza upptäckte vi en tappsko, synd men vi fick göra ett omslag så hon inte sliter sönder hoven! Sådant som händer :-)
 
Imorse åkte vi till stallet för att ta in La Venza, hon får vila sig inne på dagarna och vara ute på natten! Eksemen var otroligt mycket bättre än igår nu när vi börjat med cortison. Idag reagerade hon inte lika kraftigt som innan. Skönt! Sedan åkte jag direkt till jobbet, chill dag! Idag blev det att dammtorka lite hyllor och slänga gamla engelskaböcket i en container och då passade vi på känslan att riva sönder böckerna samtidigt, inte ofta man får göra det! Kändes kul och bra! :-) Direkt efter jobbet åkte jag till La Venza och myste med henne och när jag höll på och fixade i stallet kom Lillan på besök, väldigt roligt och vi pratade en massa :-) sedan släppte jag ut La Venza i hagen, hon blev glad och galopperade till sina kompisar! Hon har varit otroligt duktig idag och hon tyckte det var skönt att vila upp sig lite inne. Blev ju alltså ingen ridning nu och blir några vilodagar, inte så kul att ställa av henne men vad ska man göra! Nästa vecka blir det lektioner för Bella! Bettan är borta så det blir nog bara en träning nästa vecka. Annars försöker jag ju träna minst en gång i veckan men gärna 2/ggr vecka.
 

Utkast: Aug. 02, 2012

Hej hopp! Jobbat hela dagen eller snarare halvdag idag också-härligt :-) direkt efter jobb åkte jag och mamma till stallet och fixade lite med pallar inför att torven kommer i helgen. La venza fick stå inne och äta. Sedan fick jag fixa eksemen och smörja På salva rekomenderad utav vår veterinär. Juste När jag tog in henne upptäckte jag en tappsko...så typiskt så jag fick fixa omslag eftersom hon har så dålig hovkvalite. Sedan fick hon stå inne någon timmeboch nu är jag borta På middag.

Planen var att stalla in henne nu pga eksemen och tröttheten men eftersom alla andra ska få kvar ute tills vädret slår om kommer hon få stå inne dagtid och ut På natten. Passar oss och henne bra och När man har en eksemhäst är det inte roligt för de att få ute bland bromsarna och alla odjur 24/7. Många rekommenderar ju det, bla vet. Skönt också den varmaste tiden På dagen att vila uppgifter sig lite.:-)

Uteritt

Härlig dag och halvdag på jobbet! The boss hade inget arbete kvar för oss att göra så vi fick sluta hela 3 timmar tidigare och därmed fick det bli en halvdag! Me like. Sprang till tuben för att hinna med bussen till stallet, jag hann! Dagens lycka. Jag blev glad. Jag är glad idag!
 
Väl i stallet tog jag in henne direkt och hon fick vila lite i boxen, så skönt när hon är avslappanad och inte så hispig. Jag kunde gott tänka på annat och inte tänka på om hon skulle sparka sönder boxen- härligt! När Angelina kom fixade vi ordning hästarna. Vi red ut en sväng i ca 45 minuter. Galopperade mycket vilket var bra för La Venza och hon kändes lätt och mjuk. Försökte få henne mer på bakdelen och verkligen känna att jag drev henne bak och framåt. Var som vanligt en väldigt trevlig uteritt!
 
Efter uteritten tvättade jag bort eksemschampot som fått rida i medans vi red. Eksemen ser inte så jättebra ut, problemet i ridningen blir ju att schabraket precis ligger på men jag får hitta en lösning på det. Det är ingenting som förvärrar det men det ligger nära utan att det trycker. Imorgon ska jag och mamma köpa mer PROB produkter att använda, väldigt nöjd med det.
 
När jag duschat henne och fixat fick hon lite kraftfoder och sedan fick hon stå inne och vila. Det fick bli några vilotimmar för henne idag, skönt! Hon är så lugn inne så det är väldigt harmoniskt. :-) Måste gå och lägga mig nu och få mig lite sömn! Godnattis :-)

Maten

Jag är otroligt nöjd med mitt jobb och där trivs jag jättebra! Kan kännas lite läskigt ibland att gå i en mörk korridor men tur att man inte är ensam.... MEN är det något jag gärna avstår från är det faktiskt skolmaten. Jag är inte van vid sådan mat eftersom vi har matkort i skolan och i min tidigare skola hade faktiskt rätt okej skolmat.
 
När det kommer till överkokt pasta som är allderles vattning med ost och skinksås med skinka som man måste tugga som pyttipanna känns det faktiskt inte så lockande. Får hoppas min magsäck kommer bli krympt efter dessa tre veckor.
 
Igår tillexempel, var väldigt noga med att hitta en ren tallrik idag, ni vet säkert att alla tallrikar är ju faktiskt inte helt diskade och jag vet ju hur tallrikar, glas bestick brukar diskas och hur det kan slarvas med det på en skola. Hur som helst var den första tallriken jag tog smutsig, usch tänkte jag men hade en hel klass sittande bakom min rygg och då vill man ju inte stå där och välja ut en fräsh tallrik. Tog en ny och går och hoppas på att den är ren. När jag kommer fram till maten ser jag lite smuts på ena sidan tallriken, USCH tänker jag. (måste ta en paus på detta inlägg, mår illa utav detta....)
 
Tillbaka- hur som helst är min tallrik lite smutsig på ena sidan vilket betyder att man inte kan lägga mat där, sen kändes det äckligt att få in besticken i munnen så jag ville inte röra besticken med tänkerna eller munnen ifall de också är smutsiga. Hur som helst var detta äckligt, ursäkta det ska man ju egentligen inte säga men där var min gräns. Kalla mig kräsen om ni vill, jag är det! Får hoppas idag på bra mat och fräsha tallrikar....annars går nog jag och köper någon liten yogurt eller något. Får bli en PW ikväll också hoppas jag! :-)

RSS 2.0