Ny lag !!




Från och med den 1 april i år är det enligt nya FIPO-regler inte längre tillåtet med mexikansk nosgrimma eller Aachennosgrimma i kombination med bett som har stänger eller kedja.

Efter att reglerna i FIPO, som gäller officiella tävlingar inom islandshästsporten, har ändrats från att ha varit en lista över tillåten utrustning till att istället omfatta en lista på förbjuden utrustning pågår diskussionerna ständigt kring vad som bör förbjudas på grund av fel användning i tävlingssammanhang.

FEIFs sportkommitté som nyligen möttes diskuterade bland annat att tillåta användningen av de flesta typer av träns och bett i World Ranking-klasser men endast tillåta tränsbett i andra. Något slutgiltigt beslut kunde dock inte fattas.

Däremot har FEIFs sportkommitté beslutat att förbjuda användningen av den mexikanska nosgrimman (pullarnosgrimman) och Aachennosgrimman som har en nedre nosrem i kombination med bett med stänger eller bett med kedja, bland annat islandsstången. Kombinationen har blivit mer och mer vanlig på tävlingar under senare år men kommittén anser att den typen av nosgrimmor inte passar dessa bett och att kombinationen i vissa fall gör utrustningen väldigt skarp. Diskussionen kring frågan var ganska het men slutligen röstade en majoritet för förbudet.

Den övre delen av Aachennosgrimman får dock användas i kombination med stångbett eller bett med kedja och den får även användas med både övre och nedre remmar till ett vanligt tränsbett.


Observera att detta gäller inom islandsridningen!


Kommentarer
Postat av: Tina

Helt rätt tycker jag. Tycker även det ska Gälla remont, samma funktion som de andra igentligen

2011-03-09 @ 23:31:40
URL: http://flixxen.blogg.se/
Postat av: Tina

Hmm glömde nog skriva att jag tycker det även ska gälla övriga ridsporten med.

2011-03-09 @ 23:36:38
URL: http://flixxen.blogg.se/
Postat av: Kaleria

Presid vad jag tycker de borde gälla överallt . Till och med privat men de blir svårt att kontrolera

2011-03-10 @ 13:04:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0