värm upp ordentligt innan ert ridpass!

Värm upp!

Mari Zetterqvist Blokhuis har ett uppvärmningsprogram för ryttaren som hon ofta använder. Oavsett vilken typ av ridning som står på schemat för dagen är en stunds avsutten uppvärmning aldrig fel - och väldigt enkel att genomföra.

Gå på fyra olika sätt.
Gå omväxlande på tå, på hälarna, på utsidan och insidan av foten. Gå framåt, bakåt, åt sidan och baklänges i de olika positionerna, variera hastigheten. Lägg till armrörelser medan du går, sväng armarna fram och tillbaka.

Små hoppsa-steg.
Stå med benen ihop och med knäna lätt böjda. Gör små hopp på samma ställe, rör dig sedan med hjälp av hoppen framåt, bakåt, åt bägge sidorna.

Spring åt olika håll.
Spring framåt i lagom hastighet, variera mellan att springa åt sidan, baklänges, på tå, på utsidan och insidan av foten, växla hastighet. Gå/spring i skänkelvikning, korsa den ena foten framför den andra.

Korsande rörelser.
Stå rakt upp och ner. Börja med att böja höger knä uppåt, framåt, låt vänster arm nudda höger knä, byt och gör på samma sätt med motsatt arm och knä.
Variera rörelserna och gör dem i olika tempon!

 

Det är alltså såklart inte bara hästen ska värmas upp! En bra tips jag själv har också är att leda hästen i skritt från marken så värms ni båda två .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0